Maia Sandu: Am ajuns să avem o majoritate parlamentară care își asumă sarcini și acțiuni foarte necesare pentru țară

  • 16 Iulie 2021 11:13
Maia Sandu: Am ajuns să avem o majoritate parlamentară care își asumă sarcini și acțiuni foarte necesare pentru țară

Rezultatele acestor alegeri înseamnă o pagină nouă în istoria Republicii Moldova. De această părere este președinta Maia Sandu care a declarat în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune că după 30 de ani de tranziție în țara noastră va fi o majoritate parlamentară care va fi preocupată de îmbunătățirea traiului de viață al cetățenilor.

„Am ajuns să avem o majoritate parlamentară care își asumă sarcini și acțiuni foarte necesare pentru țară și anume curățarea instituțiilor statului de elemente corupte, consolidarea capacității instituțiilor statului, așa încât statul să protejeze cetățenii, să le asigure condiții normale de muncă, să le asigure condiții normale de viață”, a menționat Maia Sandu, potrivit trm.md

Potrivit șefei statului, reforma justiției trebuie să înceapă din primele zile de muncă al următorului Parlament iar restabilirea finanțării externe, crearea condițiilor pentru deschiderea a cât mai multe locuri de muncă trebuie să se regăsească printre prioritățile Guvernului.

 „Primul lucru pe care trebuie să îl facă guvernarea este să restabilească finanțarea externă și să se asigure că are suficiente resurse în buget pentru a asigura pensii și salarii. Un angajament pe care l-a făcut PAS în campanie e să aducă nivelul pensiei minime la două mii de lei și de aceea trebuie să găsească aceste resurse foarte repede ca să poată pune în aplicare până la 1  octombrie, așa cum a promis”, consideră Maia Sandu.

În cadrul aceleiași emisiuni, președinta și-a exprimat încrederea că Președinția împreună cu Parlamentul vor reuși să îndeplinească angajamentele care le-au făcut în campania electorală.

Potrivit rezultatelor preliminare, în urma scrutinului din 11 iulie, în noul Parlament acced doar trei formațiuni politice: PAS care va reprezenta majoritatea parlamentară după ce a obținut 52,8% fin voturi; BECS cu 27,17% și Partidul „Șor” cu 5,74% din sufragii se plasează în opoziție.

De menționat că Comisia Electorală Centrală urmează să se întrunească, luni, 19 iulie în ședință pentru a face totalurile, să aprobe rapoartele și hotărârea, pe care să o expedieze la Curtea Constituțională (CCM) pentru a valida sau invalida alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău