Maia Sandu: Actuala Misiune a FMI în R.Moldova este una de documentare

  • 02 Octombrie 2019 18:15
Maia Sandu:  Actuala Misiune a FMI în R.Moldova este una de documentare

Premierul Maia Sandu, care a avut astăzi, 2 octombrie, o întrevedere cu Misiunea FMI aflată la Chișinău, menționează că aceasta este una de documentare și că acum nu va fi semnat vreun acord. Totodată, întrebată de jurnaliști, premierul a precizat că urmare a acestei misiuni nu vor avea loc majorări de taxe. Declarațiile au fost făcute după ședința cabinetului de miniștri, transmite IPN.

„De dimineață am avut o întrevedere la care membrii Misiunii ne-au informat despre discuțiile de la Consiliu, atunci când a fost luată decizia de a aproba debursările. Ne-au comunicat că a existat probabil cea mai lungă discuție, la care au asistat ei. Și aceasta este de bine. Există foarte mult interes la Washington, la Fondul Monetar Internațional. Au apreciat în special acțiunile Guvernului de corectare a deciziilor proaste ale Guvernului precedent. Și au apreciat faptul că noi am reușit foarte repede să ne mișcăm și să finalizăm cele două evaluări”, a notat șefa executivului.


Maia Sandu a menționat că „evident se discută și despre bugetul pentru anul viitor”. „Noi le-am comunicat că suntem interesați să avem un buget care ar conduce la creștere economică mai mare, creștere economică de care să beneficieze mai mulți cetățeni. Deci, vrem să avem un buget în care investițiile au o pondere mai mare. Și în următoarele zile o să discutăm pe aceste subiecte”, a menționat premierul.

Întrebată despre politica fiscală, Maia Sandu a declarat că „politica fiscală va fi discutată împreună cu mediul de afaceri, cu societatea civilă în următoarele zile, când vor fi încheiate discuțiile despre buget pe intern”.

O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional, condusă de Ruben Atoyan, se află în vizită de lucru la Chișinău în perioada 2-8 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău