Maia Sandu: Acțiunile iresponsabile ale guvernării îndepărtează tot mai mult R.Moldova de UE

  • 09 Iulie 2018 14:14
0%
00:00:00
00:00:00

Acțiunile iresponsabile ale guvernării de la Chișinău îndepărtează tot mai mult Republica Moldova de Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în timp ce făcea totalurile vizitei la Strasbourg. Liderii PAS, ai Platformei DA și PLDM au avut săptămâna trecută mai multe întrevederi cu oficiali europeni, cu care au discutat despre situația din Republica Moldova după invalidarea alegerilor pentru funcția de primar al Capitalei.

Rezoluția adoptată săptămâna trecută de Parlamentul European, care presupune suspendarea asistenței macro-financiare este una dură, susține președinta PAS, Maia Sandu. Ea a mai menționat, după întrevederile de la Strasbourg, că parlamentarii europeni au condamnat deciziile abuzive ale justiției prin care au fost invalidate alegerile din Chișinău.

„Toți au condamnat deciziile abuzive ale justiției, prin care au fost invalidate alegerile din Chișinău. Acțiunea a fost calificată drept nedemocratică și chiar scandaloasă. Au fost promovate mai multe falsuri de către reprezentanții regimului. Au fost mai multe informații eronate. Cu excepția câtorva deputați, nimeni nu crede în independența justiției. Oficialii europeni au spus că decizia este una motivată politică și este un abuz.

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr” și primarul ales al Capitalei, Andrei Năstase a spus că rezoluția este o pedeapsa dată guvernării pentru crimele pe care le-a comis.”

Președintele Partidului Liberal Democrat, Viorel Ciubotaru, care a participat la întrevederile cu oficialii europeni de la Strasbourg, crede că decizia Parlamentului European era una previzibilă, din momentul în care au fost invalidate alegerile.

În timpul conferinței de presă la care au fost făcute totalurile vizitei de la Bruxelles a partidelor de opoziție pro-europeană PAS, PLDM și Platforma DA, a avut loc și un mic protest, iar câțiva protestatari scandau „Jos Maia Sandu”, iar o altă persoană a încercat să întrerupă conferința. 

Autoritățile de la Chișinău consideră rezoluția votată de Parlamentul European ca fiind una politizată, incorectă și „inspirată de lideri ai opoziției care doresc să obțină dividende electorale, lovind în cetățenii țării”.

De asemenea, Guvernul susține că autoritățile și-ar fi îndeplinit angajamentele, inclusiv cele care vizau reformele în justiție, iar decizia de amânare a finanțării este nejustificată și reprezintă o imixtiune în politica internă a Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău