Maia Sandu a returnat Parlamentului pentru reexaminare modificările referitoare la stabilirea datei alegerilor prezidențiale

  • 17 Ianuarie 18:13
Maia Sandu a returnat Parlamentului pentru reexaminare modificările referitoare la stabilirea datei alegerilor prezidențiale

Președinta Maia Sandu i-a returnat Parlamentului pentru reexaminare amendamentele la Codul electoral privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale. După cum transmite "INFOTAG", despre acest lucru se spune într-un mesaj al șefei statului către președintele Parlamentului, în care Sandu își argumentează decizia sa de a nu promulga modificările la Codul electoral adoptate de Parlament la sfârșitul anului trecut.

Potrivit amendamentelor adoptate, data alegerilor este stabilită de Parlament cu cel mult 90 de zile înainte de ziua alegerilor.

În opinia șefei statului, potrivit versiunii adoptate, „data alegerilor prezidențiale poate fi stabilită prea târziu". "Pentru a asigura predictibilitatea procesului electoral și desfășurarea unor alegeri libere, corecte și transparente, data trebuie stabilită mai devreme de 90 de zile înainte de ziua alegerilor", se arată în mesaj.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:1,03 m/s
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
29
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău