Maia Sandu a participat la ședința de bilanț a Armatei Naționale pentru perioada ianuarie-octombrie 2023

  • 27 Octombrie 2023 18:01
Maia Sandu a participat la ședința de bilanț a Armatei Naționale pentru perioada ianuarie-octombrie 2023

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Comandant Suprem al Forțelor Armate, a participat astăzi, 27 octombrie, la ședința de bilanț a Armatei Naționale pentru perioada ianuarie-octombrie 2023, transmite Ministerul Apărării.

În cadrul evenimentului, au fost trecute în revistă rezultatele activității instituției de apărare la capitolul instruire a efectivului, participare în misiuni internaționale de menținere a păcii, dar și asistența externă pentru modernizarea capacităților de apărare ale țării.

În deschiderea ședinței, ministrul apărării, Anatolie Nosatîi a menționat că Armata Națională a înregistrat progrese semnificative în realizarea obiectivelor strategice ale instituției de apărare, datorită efortului comun și profesionalismului militarilor și angajaților civili, dar și susținerii considerabile din partea conducerii țării.

Astfel, ministrul Nosatîi s-a referit la creșterea bugetului pentru apărare în anul 2023, sporirea asistenței externe pentru modernizarea Armatei Naționale, proiectele de renovare a infrastructurii militare, precum și creșterile salariale pentru efectiv.

După audierea raportărilor, președinta Maia Sandu a apreciat devotamentul, profesionalismul și realizările înregistrate pe parcursul anului de instituția de apărare.

În ciuda situației de securitate volatile în regiunea noastră, ați avut un an cu multe realizări. Ați continuat să modernizați forțele armate. Ați continuat să construiți parteneriate militare cu statele democratice occidentale. Ați ajutat prietenii din Ucraina antrenând geniști, de care ei au mare nevoie pentru a demina câmpurile agricole și localitățile eliberate. Ați contribuit prin misiuni de menținere a păcii la stabilitatea regională și internațională. Prin aceste acțiuni, ați demonstrat că forțele armate sunt un element esențial pentru securitatea și apărarea națională”, a declarat șefa statului.

Totodată, Comandantul Suprem al Forțelor Armate a declarat că va susține în continuare eforturile de modernizare a sectorului de apărare și securitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău