Maia Sandu a fost desemnată personalitatea europeană a anului 2022 în cadrul premiilor Trombinoscope din Franța

  • 17 Februarie 2023 12:13
Maia Sandu a fost desemnată personalitatea europeană a anului 2022 în cadrul premiilor Trombinoscope din Franța

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost desemnată Personalitatea europeană a anului 2022 de juriul Trombinoscope, anuarul lumii politice din Franța. Premiul a fost înmânat joi, 16 februarie, Ambasadoarei Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru, în prezența juriului și editorului Trombinoscope, Francois-Xavier d’Aillieres, a reprezentanților presei franceze, și a personalităților politice marcante de la Paris, printre care Președinta Adunării Naționale, Yaël Braun-Pivet, și Prim-ministra Franței, Elisabeth Borne, anunță Președinția.

Într-un mesaj video adresat celor prezenți la ceremonie, șefa statului le-a mulțumit pentru aprecierea eforturilor Republicii Moldova de a rămâne parte a lumii libere și a avansa pe parcursul nostru european.

Premiile Trombinoscope sunt premii anuale, acordate politicienilor și personalităților din viața publică franceză și europeană. Începând cu anul 1992, Trombinoscope premiază personalități politice care s-au marcat prin activitate și profesionalism politic. Printre premianții distinși cu premiul „personalitatea europeană a anului” sunt Angela Merkel (2020), Christine Lagarde și Ursula Von der Leyen (2019), Federica Mogherini (2016) și alții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
4,96
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău