Maia Sandu a fost decorată de Macron cu cea mai înaltă distincție a Franței

  • 08 Martie 09:17
Maia Sandu a fost decorată de Macron cu cea mai înaltă distincție a Franței

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost decorată joi, 7 martie, de către omologul său francez, Emmanuel Macron, cu cea mai înaltă distincție a statului francez - Marea Cruce a Legiunii de Onoare. La rândul său, Sandu l-a decorat pe Macron cu cea mai înaltă distincție a Republicii Moldova, respectiv Ordinul Republicii, transmite Radio Chișinău.

„Mi-a făcut o deosebită onoare să primesc din partea omologului meu Marea Cruce a Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincție a statului francez. Merci beaucoup, cher Emmanuel, pour tout le soutien accordé à la République de Moldavie”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, președinta și-a exprimat recunoștința lui Emmanuel Macron pentru că susține ferm drumul european al Republicii Moldova, dar și al Ucrainei.

 „În semn de înaltă apreciere a contribuției deosebite la consolidarea relațiilor de prietenie și cooperare moldo-franceze, pentru susținerea activă a procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și pentru eforturile dedicate restabilirii păcii pe continentul european, i-am conferit astăzi Excelenței Sale, Emmanuel Macron, cea mai înaltă distincție de stat Ordinul Republicii”, a mai spus Maia Sandu.

Amintim că, Maia Sandu întreprinde o vizită de lucru în Franța, în perioada 7-8 martie. Astfel, președinta a avut o întrevedere cu Emmanuel Macron, urmată de o conferință de presă, în care președintele francez a reiterat sprijinul pentru Republica Moldova pe fondul agresiunii rusești împotriva Ucrainei.

Citiți și: Maia Sandu, la Paris: „Obiectivele expansioniste ale Kremlinului se întind dincolo de Ucraina, dar viitorul Republicii Moldova se află în Uniunea Europeană”. Franța va deschide o misiune permanentă de apărare la Chișinău

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău