Maia Sandu a felicitat sportivii care au câștigat medalii la Campionatul Mondial din Uzbekistan

  • 25 August 18:00
Maia Sandu a felicitat sportivii care au câștigat medalii la Campionatul Mondial din Uzbekistan

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj pentru sportivii care au participat la Campionatul Mondial din Uzbekistan, în care le-a mulțumit pentru că „reprezintă cu demnitate țara și ridică tricolorul pe podiumurile internaționale”.

Așadar, după ce a câștigat bronzul olimpic acum câteva săptămâni la Paris, Serghei Tarnovschi a înregistrat azi victorie dublă: aur la proba de canoe simplu pe 500 de metri și argint pe distanța 5.000 de metri.

„Azi, canoistul nostru a luat aurul la proba de 500 de metri la Mondialele din Uzbekistan. Felicitări, Serghei! Tot astăzi, tandemul Maria Olărașu și Daniela Cociu au devenit vice-campioane mondiale la distanța de 200 de metri dublu. Vă mulțumim că reprezentați cu demnitate țara și ridicați tricolorul nostru pe podiumurile internaționale”, a spus Sandu.

Menționăm că tot astăzi, 25 august, tandemul Nichita Naumciuc - Dmitrii Zincenco a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial U23 de canotaj, care se desfășoară în Canada. Ei au înregistrat rezultatul 6:44.57 pe distanța 2000 metri, fiind întrecuți de austriecii Konrad Hultsch - Paul Ruttmann și Matias Ramirez și Alberto Portillo din Paraguay.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău