Maia Sandu a discutat cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, despre relațiile moldo-elvețiene

  • 13 Decembrie 2022 09:16
Maia Sandu a discutat cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, despre relațiile moldo-elvețiene

Președinta Maia Sandu a participat la Summitul privind cooperarea eficientă pentru dezvoltare, organizat la Geneva. În mesajul său adresat participanților la Summit, lidera de la Chișinău a vorbit despre necesitatea adaptării mai bune a asistenței externe la nevoile tot mai complexe ale statelor lumii, inclusiv ale Republicii Moldova. Totodată, Președinta Maia Sandu a îndemnat organizațiile internaționale și partenerii de dezvoltare să sprijine, în continuare, statele care urmează un parcurs democratic. Șefa statului a vorbit și despre eforturile autorităților din Moldova de a găsi soluții pentru marile provocări cu care s-a confruntat în ultimii ani: pandemia de Covid, criza refugiaților cauzată de războiul Rusiei contra Ucrainei și criza energetică, informează un comunicat al Președinției.

Maia Sandu s-a întâlnit la Geneva cu fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial, Profesorul Klaus Schwab, cu care a discutat despre agenda de dezvoltare a R. Moldova și criza energetică. Președinta Maia Sandu a subliniat că autoritățile sunt angajate într-un amplu proces de reforme pentru a curăța justiția, a îmbunătăți legislația și a asigura un mediu de afaceri prietenos. Printre domeniile prioritare se numără sectorul energetic, inclusiv energia regenerabilă, IT și agricultură.

Maia Sandu a avut o discuție și cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, despre cooperarea bilaterală și despre situația complicată din regiune. Șefa statului a salutat dinamismul cu care au avansat negocierile pe marginea Acordului de Comerț Liber cu EFTA, acord ce va contribui la creșterea schimburilor comerciale cu Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău