Maia Sandu a discutat cu președinta Greciei

  • 02 Aprilie 2021 16:48
Maia Sandu a discutat cu președinta Greciei

Președintele Maia Sandu a avut astăzi o discuție video cu președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, pentru a relansa contactele politice la nivel de șefi de state și a da un impuls nou relațiilor bilaterale.

În cadrul discuției a fost abordată necesitatea semnării acordurilor ce vizează protecția socială și conversiunea permiselor de conducere pentru moldovenii stabiliți în Grecia, potrivit unui comunicat al Prședinției. 

 „Relansarea dialogului bilateral cu Grecia este un pas important în consolidarea prezenței noastre în spațiul european și o cale în plus de a apăra interesele concetățenilor noștri stabiliți în Republica Elenă. Mi-am arătat interesul de a atrage mai multe investiții elene în economia Republicii Moldova și de a întări contactele bilaterale în domeniul turismului”, a punctat șefa statului.

 La rândul său, Președintele Republicii Elene, doamna Katerina Sakellaropoulou și-a exprimat sprijinul pentru agenda de reforme promovată de Președintele Maia Sandu și deschiderea de a oferi asistență eforturilor anticorupție din țara noastră.

Președintele Maia Sandu a felicitat-o pe doamna Sakellaropoulou și poporul grec cu ocazia sărbătoririi, la 25 martie, a celei de-a 200-a aniversări de la începutul războiului pentru independența Greciei – eveniment ce a pus bazele Republicii Elene moderne.

 La finalul discuției, Președintele Maia Sandu, a invitat-o de doamna Președinte Katerina Sakellaropoulou să viziteze Republica Moldova, atunci când situația pandemică din țările noastre se va îmbunătăți.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău