Maia Sandu a discutat cu ministra afacerilor externe a Germaniei despre riscurile de securitate și impactul economic major al războiului din Ucraina pentru R.Moldova

  • 12 Martie 2022 12:30
Maia Sandu a discutat cu ministra afacerilor externe a Germaniei despre riscurile de securitate și impactul economic major al războiului din Ucraina pentru R.Moldova

Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu ministra Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock, aflată într-o vizită de lucru în Republica Modova pentru a se documenta din prima sursă despre situația de securitate din regiune și impactul pe care-l are războiul din Ucraina asupra țării noastre. Potrivit unui comunicat de presă al președinției, la întrevedere a participat și Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavriliță.

În cadrul discuției Maia Sandu și Annalena Baerbock și-au exprimat susținerea pentru încetarea focului și restabilirea păcii în Ucraina. Șefa statului a vorbit despre riscurile de securitate și impactul economic major al războiului din Ucraina pentru Republica Moldova, menționând în contextul dat, situația energetică dificilă ca urmare a creșterii substanțiale a prețurilor și riscurile la adresa securității energetice.

Un subiect important al discuției a fost criza refugiaților. Președinta Sandu a reafirmat disponibilitatea țării noastre de a ajuta în continuare oamenii care fug de război din Ucraina.

Annalena Baerbock a apreciat solidaritatea autorităților și a cetățenilor Republicii Moldova față de refugiați și a promis că Germania va oferi sprijin pentru ajutorarea acestora.

Cu referire la agenda bilaterală, președinta Maia Sandu a apreciat sprijinul oferit de partea germană în diferite domenii și a exprimat interesul de a intensifica cooperarea moldo-germană, în special în domeniul energetic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău