Maia Sandu: „România ne ajută din nou - de mâine, vom cumpăra electricitate de peste Prut

  • 13 Octombrie 2022 14:17
Maia Sandu: „România ne ajută din nou - de mâine, vom cumpăra electricitate de peste Prut

Președinta Maia Sandu mulțumește României pentru furnizarea de energie electrică, care va începe din noapte de 14 octombrie, în urma semnării unui contract.

România ne ajută din nou - de mâine, vom cumpăra electricitate de peste Prut. Decizia Guvernului României vine după ce Ucraina a sistat livrările de curent din cauza atacurilor rusești cu rachete, de la începutul acestei săptămâni.

Mulțumim, România! Apreciem acest ajutor prompt și generos, într-un moment de mare încercare pentru noi. Îndemn cetățenii să economisească, pe cât este posibil, energia electrică și le mulțumesc celor care au răspuns deja apelului autorităților. Facem acest efort împreună, pentru a nu rămâne fără curent, pentru a reduce costurile, dar și pentru viitorul nostru liber. Împreună vom trece de iarna aceasta și vom ieși din ea mai puternici”, menionează Sandu.
 
Aminitm că, Hidroelectrica și Energocom, companie desemnată de Guvernul Republicii Moldova, au semnat joi un contract de furnizare a 100 MW energie electrică, iar furnizarea va începe în această noapte, 14 octombrie.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău