Maia Sandu, „profund tulburată” de imaginile cu Mihail Saakașvili; Mesajul adresat autorităților georgiene

  • 04 Iulie 2023 14:05
Maia Sandu, „profund tulburată” de imaginile cu Mihail Saakașvili; Mesajul adresat autorităților georgiene

Președinta Republicii moldova, Maia Sandu, s-a declarat „profund tulburată” de starea de sănătate a fostului șef de stat al Georgiei, Mihail Saakașvili, aflat în închisoare la Tbilisi. Șefa statului a făcut un apel la autoritățile Georgiei să acorde prioritate sănătății fostului demnitar de stat aflat în detenție și să-i ofere de urgență acces la tratament medical în străinătate.

„Sunt profund tulburată de imaginile dramatice cu Mihai Saakașvili de la ședința de judecată, care dezvăluie o deteriorare gravă a sănătății în perioada de când a fost închis. Îndemn autoritățile georgiene să acorde prioritate bunăstării sale și să-i ofere de urgență acces la tratament medical vital în străinătate.”, se arată în mesajul președintei Maia Sandu.   

Și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a făcut luni un apel către partenerii externi ai Republicii Moldova să facă tot ce pot pentru a salva viața fostului președinte georgian Mihail Saakașvili, după ce presa din Georgia a publicat imagini cu fostul politician de la o ședință de judecată online, în care acesta apare vizibil slăbit. 

Saakașvili a fost reținut pe 1 octombrie 2021, după ce a intrat ilegal în Georgia. El este vizat în patru dosare penale. În două dintre ele, el este condamnat în contumacie, la 9 ani de închisoare.

Pentru un timp, Saakașvili s-a aflat într-un spital din Tbilisi, unde a fost internat după două perioade în care a ținut greva foamei. El a slăbit cu peste 40 de kilograme. În imaginile care au fost făcute publice la 3 iulie, fostul președinte georgian arată instanței starea în care a ajuns. Ultima dată, imagini cu Saakașvili au apărut în spațiul public în luna aprilie a acestui an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău