Maia Sandu: „Credem că există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău”

  • 12 Septembrie 2019 09:43
Maia Sandu: „Credem că există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău”

Agenția Proprietății Publice a depus o cerere de chemare în judecată împotriva SC „Avia Invest” S.R.L, prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului din 2013 de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău”. Anunțul a fost făcut de premierul Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit premierului, contractul de concesiune este unul abuziv. Maia Sandu consideră că acest contract a fost încheiat cu multiple încălcări ale cadrului normativ în vigoare, fiind în detrimentul interesului statului.

„Credem că există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău”, a scris Maia Sandu.

Amintim că Executivul a abrogat anterior patru hotărâri luate de fosta guvernare cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. O companie dintr-o zonă off-shore, NR Investments Ltd, a anunțat că a preluat 95 la sută dintre acțiunile Avia Invest, asociată anterior cu omul de afaceri Ilan Șor, fugar în prezent în Israel, potrivit unor surse. Tranzacția este considerată ilegală de autoritățile de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău