Maia Sandu: Congresul de constituire a PAS va fi convocat pe 15 mai

  • 07 Mai 2016 11:11
Maia Sandu: Congresul de constituire a PAS va fi convocat pe 15 mai

Congresul de constituire a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) va fi convocat pe 15 mai, iar a doua zi vor fi depuse actele pentru înregistrare la Ministerul Justiției.

Declarațiile au fost făcute de către lidera proiectului politic PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În profunzime”, de la postul de televiziune Pro TV Chișinău. Potrivit Maiei Sandu, până în prezent șapte mii de persoane s-au înscris în calitate de membri ai viitorul partid politic, transmite IPN.

Fosta ministră a educației a spus că foarte puține persoane dintre cele care au depus cereri pentru a face parte din viitorul partid,  nu au fost acceptate în calitate de membri. Potrivit ei, candidaturile au fost respinse de către o comisie de etică și integritate, care utilizează diverse mecanisme, inclusiv investigațiile jurnalistice, pentru a stabili cine poate și cine nu poate deveni membru al PAS.

Maia Sandu a afirmat că până acum au fost create organizații teritoriale ale PAS în 20 de raioane. În acest context, lidera proiectului politic a subliniat că și-ar fi dorit o procedură mai simplă de înregistrare a unui partid.

Lidera PAS este de părerea că Ministerul Justiției va verifica mai riguros decât în cazul altor partide, actele de înregistrare ale acestui proiect. „Cred că o să dureze. Nu ne așteptăm ca Ministerul Justiției să ne înregistreze într-o zi, mai ales că au de citit peste șapte mii de acte pe care o să le verifice minuțios”, a spus ex-ministra educației .

Totodată, politiciana a afirmat că după înregistrarea partidului, va fi deschis un cont în care vor fi colectate cotizațiile membrilor, care, potrivit acesteia, vor fi cel mai probabil, în valoare de 200 de lei de la fiecare membru pentru un an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău