MAI și Mitropolia Moldovei au semnat un acord de cooperare

  • 21 Noiembrie 2018 14:42
MAI și Mitropolia Moldovei au semnat un acord de cooperare

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove au semnat un acord de cooperare.

Potrivit agenției INFOTAG, pe site-ul Mitropoliei se menționează că documentul a fost semnat de Mitropolitul Vladimir și ministrul Alexandru Jizdan.

Comunicatul nu prezintă detaliile acordului. Se menționează doar că documentul a fost încheiat în temeiul art. 31 din Constituția Republicii Moldova ("Libertatea conștiinței") și are drept scop "promovarea educației spirituale și asistenței religioase a angajaților instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne". 

"Semnarea acestui acord vine să încununeze o colaborare îndelungată și o continuitate logică a unui șir de proiecte desfășurate în comun de cele două instituții, fiind, totodată, și un garant al colaborării prodigioase ulterioare", menționează Mitropolia.

Potrivit comunicatului, după semnarea acordului, Mitropolitul Vladimir a dat o apreciere deosebită acestui eveniment, mulțumindu-i lui Jizdan "pentru implicarea activă în procesul de promovare a valorilor moral-spirituale, precum și pentru susținerea permanentă a inițiativelor venite din partea slujitorilor Mitropoliei Moldovei".

La rândul său, Jizdan a mulțumit Întâistătătorului și clericilor "pentru disponibilitatea, entuziasmul și dăruirea lor, arătându-se optimist în ceea ce privește rezultatele colaborării stabilite".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău