MAI schimbă uniformele polițiștilor (Timpul)

  • 29 Octombrie 2014 12:08
MAI schimbă uniformele polițiștilor (Timpul)

REVISTA PRESEI DIN 29 OCTOMBRIE

Rușii îi întorc pe moldoveni acasă, iar însoțitorii de tren îi îndeamnă să voteze pentru Usatîi, titrează Adevărul. Șase cetățeni moldoveni, care plecau cu trenul în Federația Rusă la muncă, nu au fost lăsați de vameșii ruși să ajungă la destinație. Aleși la întâmplare, aceștia au fost coborâți din tren la Breansk, fără să li se explice în vreun fel refuzul de intrare în capitala Rusiei. „Așa o să fie până la alegeri”, ar fi fost singura „explicație” pe care au auzit-o. Deocamdată, cei șase moldoveni întorși din drum nu știu dacă mai pot pleca la muncă în Federația Rusă până la scrutinul parlamentar din noiembrie 2014, scrie Adevarul.

Ziarul național se întreabă dacă Usatîi face parte din gruparea așa-numitului hoț în lege Karamalak? Potrivit publicației, un filmuleț plasat pe YouTube îl prezintă pe candidatul electoral la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, Renato Usatîi, alături de hoțul în lege care se află de mai mult timp la Moscova, Grigore Karamalak, alias Bulgaru.

Conform imaginilor video, Karamalak a fost reținut de patru ori de către organele de drept, dar de fiecare dată a fost eliberat. Renato Usatîi declară că Bulgaru este astăzi vecinul său de la Moscova.

Vectorul asiatic și partidele proruse sunt, totuși, neconstituționale, afirmă Petru Bogatu în Jurnal național. Asocierea cu Uniunea Vamală sau Uniunea Eurasiatică încalcă chiar articolul 1 al Legii Supreme în care scrie negru pe alb că „Republica Moldova este un stat de drept, democratic, în care demnitatea omului, dreptatea și pluralismul politic reprezintă valori supreme și sunt garantate”, subliniază autorul. Vor fi garantate valorile statului democratic într-o uniune asiatică a autocrațiilor ruso-belaruso-kazahe? Apare întrebarea în ziar.

Potrivit articolului 5 din Constituție, „Democrația în Republica Moldova se exercită în condițiile pluralismului politic, care este incompatibil cu dictatura și cu totalitarismul”. Publicistul îndeamnă partidele proeuropene și politicienii cu viziuni democratice să sesize Curtea! Republica Moldova, ca stat de drept, este incompatibilă cu Uniunea Despoților Asiatici.

MAI schimbă uniformele polițiștilor: Vor avea mai puține buzunare, pentru a face economie de stofă, anunță Timpul. În uniforma polițiștilor vor fi incluse și alte piese vestimentare: pantaloni de patrulare de vară, cămăși de culoare gri, bonete și cravate. Femeile-polițist vor putea purta, pe lângă pantaloni, fuste de serviciu și de paradă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău