Mai puține acte necesare pentru a obține permisul de conducere auto

  • 24 Februarie 2018 10:42
Mai puține acte necesare pentru a obține permisul de conducere auto

Persoanele care vor dori să obțină permis de conducere nu vor mai fi obligate să prezinte un șir de acte solicitate până acum. Este vorba despre documentul despre modificarea datelor personale, cazierul contravențional în care să fie specificată lipsa interdicțiilor asupra dreptului de a conduce și copia actului de identitate, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat al Agenției Servicii Publice,  toate aceste informații vor fi verificate prin intermediul sistemelor informaționale de stat, conform unor modificări operate de către Guvern,

Noile reglementări prevăd că examenele pentru obținerea permisului de conducere vor fi anulate dacă se va constata că examinatorul va comunica candidatului examinat răspunsurile corecte la testul teoretic.

La fel, și în situațiile când candidatul examinat va fi ajutat de către o altă persoană la susținerea probei teoretice sau când utilizează aparataj tehnic în acest sens.

Temei pentru anularea examenului va fi și dacă examinatorul va ignora încălcările comise de candidat pe parcursul examinării practice sau dacă examinatorul va indica candidatului efectuarea unor provocări și manevre care ar încălca regulile de circulație sau semnalizarea rutieră.

Potrivit modificărilor operate, permisul de conducere internațional va fi eliberat în baza permisului de conducere național cu statut „Valabil”, pe un termen de până la trei ani, cu condiția că acest termen să nu depășească termenul de valabilitate al permisului de conducere național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Sun
17
Mon
17
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău