Mai puțină presiune la granițele României. Rusia trimite nave din Marea Neagră în Siria, în contextul conflictului cu Turcia

  • 28 Februarie 2020 12:12
Mai puțină presiune la granițele României. Rusia trimite nave din Marea Neagră în Siria, în contextul conflictului cu Turcia

Ministerul rus al Apărării a atribuit Turciei vina pentru incidentul soldat cu moartea a 33 de militari turci și rănirea altor 32. Moscova afirmă că militarii turci luptau alături de insurgenți sirieni în momentul bombardamentelor efectuate de armata siriană în regiunea Idlib. Ankara susține grupurile insurgente siriene, iar Rusia oferă susținere politică și militară Administrației Bashar al-Assad.

"Trupele turce erau în formațiunile de luptă teroriste vizate de bombardamente în zona Behun", a transmis Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă Tass. Potrivit Moscovei, militanți ai grupului terorist Hayat Tahrir al-Sham (Jabhat al-Nusra) încercau să lanseze o ofensivă de amploare în Idlib. 

În contextul escaladării tensiunilor dintre Turcia și Siria, armata rusă a dispus trimiterea a două fregate dotate cu rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră în Marea Mediterană, în largul coastelor siriene, informează agenția Interfax.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău