Mai puțin de 18 mii de persoane au fost vaccinate cu prima doză de vaccin anti-Covid în R.Moldova

  • 18 Martie 2021 10:53
Mai puțin de 18 mii de persoane au fost vaccinate cu prima doză de vaccin anti-Covid în R.Moldova

Mai puțin de 18 mii de persoane au fost vaccinate cu prima doză de vaccin anti-Covid în Rep. Moldova de la începutul campaniei de imunizare.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății până astăzi, 18 martie, au fost vaccinate împotriva noului coronavirus 17 578 de persoane. Dintre acestea, 1447 de lucrători medicali au fost vaccinați în ultimele 24 de ore.

Unele persoane au reacții adverse, însă, potrivit specialiștilor, acestea se încadrează în categoria celor ușoare și medii: febră, cefalee, dureri musculare și articulare. Toate reacțiile adverse au apărut în primele 24 de ore de la administrarea vaccinului și au dispărut în cel mult două zile.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Rep. Moldova a început pe 2 martie. De săptămâna trecută au început să fie vaccinați și alți lucrători medicali, nu doar cei din secțiile de reanimare, Terapie Intensivă și cele cu profil COVID-19. La această etapă în Rep. Moldova se administrează serul AstraZeneca din loturile primite din România și prin intermediul platformei COVAX.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău