Mai mulți tineri au devenit stagiari la Parlament

  • 17 Octombrie 2022 14:30
Mai mulți tineri au devenit stagiari la Parlament

Șase tineri vor desfășura un stagiu de practică la Parlamentul Republicii Moldova. Aceștia vor activa în cadrul Direcției generale juridice, Direcției studii parlamentare, Direcției relații parlamentare, Direcției comunicare și relații publice, Direcției asistență și ceremonial parlamentar.

Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a salutat stagiarii și a menționat că Legislativul este o instituție care apreciază tinerii motivați și încurajează implicarea lor în activități civice. „Vă doresc ca, pe parcursul acestor trei luni de stagiu, să vă dezvoltați abilitățile și cunoștințele pe care le aveți, dar și să preluați altele noi de la funcționarii Parlamentului. Sper ca, până la finalul acestei perioade, să vă realizați așteptările pe care le aveți”, a menționat Secretarul general al Parlamentului.

Tinerii și-au început activitatea cu un tur ghidat al clădirii Parlamentului, în cadrul căruia au fost informați despre activitatea Legislativului.

Timp de trei luni, cât va dura programul de stagii, tinerii vor fi inițiați în activitatea Parlamentului și vor fi implicați în realizarea activităților direcției, conform specializării, prin punerea în aplicare a cunoștințelor dobândite în timpul anilor de studii. În toată această perioadă stagiarii vor fi ghidați de câte un coordonator, iar la finalul stagiului tinerii vor primi certificate de realizare a stagiului în cadrul Parlamentului Republicii Moldova.

Anual, Parlamentul Republicii Moldova oferă stagii de pregătire în cadrul Secretariatului pentru a contribui la pregătirea profesională a tinerilor și la înțelegerea mecanismului de lucru al instituției parlamentare. Programul de stagii își propune cultivarea educației parlamentare și consolidarea mecanismelor de implicare a tinerilor în procesul decizional, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău