Mai mulți șoferi au încercat să-i mituiască pe polițiști. Ce sume oferă șoferii din Republica Moldova pentru a scăpa de sancțiuni

  • 05 Februarie 11:24
Mai mulți șoferi au încercat să-i mituiască pe polițiști. Ce sume oferă șoferii din Republica Moldova pentru a scăpa de sancțiuni

Pe parcursul săptămânii trecute, 11 șoferi au încercat să-i mituiască pe polițiștii rutieri din Republica Moldova după ce au fost prinși încălcând regulile de circulație rutieră.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, cel mai recent caz a avut loc pe strada Aerodromului intersecție cu traseul R-6 din mun. Bălți. Șoferul de 34 de ani se afla la volanul unui  BMW și a fost stopat pentru exploatarea vehiculului cu parbrizul din față umbrit,  fiind diminuat câmpul vizual. Ulterior, în cadrul verificărilor în sistemul de date, polițiștii au stabilit că acesta nu deținea polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. 

Pentru a nu fi sancționat, bărbatul a lăsat pe bancheta din față a automobilului de serviciu o bancnotă de 50 de euro. 

Un alt șofer de 51 de ani a propus 500 de euro polițiștilor pentru a nu fi documentat pentru că a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate în localitatea Drăgușeni din raionul Hîncești. Conducătorul auto s-a ales cu două dosare penale pentru darea de mită unui polițist, dar și pentru refuzul de a fi testat alcoolscopic. 

Zilele trecute și șoferul unui BMW i-a propus unui polițist de patrulare 100 de dolari, pentru a nu-l documenta. Bărbatul de 25 de ani, cetățean străin, la volanul mașinii înregistrate în străinătate, deplasându-se pe o stradă din capitală a încălcat limita de viteză și semnalul de interzicere al semaforului. În timpul documentării, polițiștii au stabilit că bărbatul nu are permis de conducere eliberat de autoritățile altor state.

În toate cazurile la fața locului inspectorii de patrulare au solicitat grupa operativă pentru fixarea probelor și documentarea cazurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău