Mai mulți radiodifuzori au fost sancționați de CCA

  • 26 Februarie 2016 16:46
Mai mulți radiodifuzori au fost sancționați de CCA

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aplicat amenzi și avertizări publice mai multor radiodifuzori în cadrul ședinței de vineri, 26 februarie.

CCA a sancționat posturile de televiziune PRO TV Chișinău și N4, și posturile de radio „Triumf FM”, „Radio Național FM”, „Noroc”; „Dialog FM”, „HIT FM”, „Radio Stil/ Стильное Радио” și „Fresh FM”, transmite IPN.

CCA anunță că a examinat sesizarea lui Iurie Garaba, adjunctul procurorului general, în care se menționează că postul de televiziune „PRO TV Chișinău”, prin difuzarea unui subiect despre faptul că un minor l-a omorât pe altul a admis derogări de la Constituție și Legea cu privire la protecția copiilor împotriva impactului negativ al informației. În cadrul dezbaterilor publice, membrii CCA au constatat că în subiect nu a fost protejată identitatea copilului. Totodată, jurnalistul a utilizat arbitrar termenul procesual „învinuit”, fiind astfel încălcat principiul prezumției nevinovăției. Pentru aceste abateri, postul de televiziune a fost avertizat public.

CCA a sancționat, în mod repetat, cu amendă în valoare de 3600 de lei postul de televiziune „N4”, pentru că nu s-a conformat deciziilor anterioare și nu a prezentat explicații și dovada legală a dreptului de difuzare a operelor audiovizuale.

CCA a examinat și sesizarea Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC), care a informat că s-a fixat lipsa în eter a unor stații de radio în mai multe localitățile pentru o perioadă de timp mai mare de 45 de zile. Posturile de radio „Triumf FM”, „Radio Național FM”, „Noroc”; „Dialog FM”, „HIT FM”, „Radio Stil/ Стильное Радио” și „Fresh FM”, care dețin aceste frecvențe, nu au informat despre întreruperea activității pentru o perioadă mai mare de 45 de zile. În consecință, membrii CCA au decis sancționarea lor cu avertizare publică. De asemenea, posturilor de radio sancționate le-a fost oferit un termen de 5 zile pentru a intra în legalitate și a începe activitatea pe respectivele frecvențe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău