Mai mulți procurori ar putea să fie sancționați disciplinar. Cine sunt aceștia

  • 08 Februarie 2018 15:58
Mai mulți procurori ar putea să fie sancționați disciplinar. Cine sunt aceștia

Mai mulți procurori riscă sancțiuni disciplinare. Conform proiectului ordinii de zi, Colegiul de disciplină și etică al procurorilor urmează să examineze, în ședința de mâine, 9 februarie, mai multe cauze disciplinare.

Mai exact, membrii Colegiului planifică să adopte și să pronunțe hotărârile privind cauzele disciplinare examinate la ședința din 21 decembrie, în privința:

  • Nicolae Gurev – procuror în Procuratura municipiul Chișinău, oficiul Rîșcani;
  • Vladimir Beșleu – procuror în Procuratura raionului Ocnița;
  • Daniela Moldovan – procuror în Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani.

De asemenea, Colegiul urmează să examineze procedurile disciplinare intentate în privința procurorului în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Chișca, dar și a procurorului în Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani, Daniela Moldovan, precizează BizLaw.md

Pe ordinea de zi mai figurează examinarea a două contestații a deciziilor de încetare a procedurilor disciplinare. Acestea îi vizează pe acuzatorii de stat Radu Talpă și Stanislav Monastîrschi.

Hotărârea cu privire la aplicarea sancțiunii de retrogradare din funcție și hotărârea cu privire la aplicarea sancțiunii de eliberare din funcția de procuror se transmit Consiliului Superior al Procurorilor pentru a înainta propunerea corespunzătoare Procurorului General. Propunerea se prezintă după expirarea termenului de contestare a hotărârii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău