Mai mulți parlamentari de la Chișinău au adus un ultim omagiu Regelui Mihai

  • 13 Decembrie 2017 15:38
Mai mulți parlamentari de la Chișinău au adus un ultim omagiu Regelui Mihai www.news.ro

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a adus miercuri, la Castelul Peleș, un ultim omagiu Regelui Mihai I al României.

Andrian Candu a depus o coroană de flori în fața intrării principale a Castelului Peleș, după care a intrat în Holul de Onoare, unde a semnat în cartea de condoleanțe.

Oficialul moldovean a transmis condoleanțe membrilor Familiei Regale, fiind petrecut la ieșirea din reședința regală din Sinaia, de Custodele Coroanei, principesa Margareta. 

La Peleș a fost prezentă și o delegație formată din parlamentari de la Chișinău, printre care s-a numărat vicepreședintele Legislativului, Iurie Leancă, popular-europenii Valeriu Ghilețchi, Mihaela Spătaru și George Mocanu, liberal-democrații Tudor Deliu și Vadim Pistrinciuc, precum și liberalii Alina Zotea și Roman Boțan. Alături de acești au fost văzuți și foștii miniștri liberali Corina Fusu și Valeriu Munteanu.

Guvernul R.Moldova a fost reprezentat la ceremonia organizată la palatul Peleș din Sinaia, de vicepremierul Andrei Galbur, ministru al afacerilor externe și integrării europene, iar Președinția de la Chișinău – de consilierul prezidențial Corneliu Popovici. 

Regele Mihai I a încetat din viață la 5 decembrie curent, la reședința privată din Elveția. Înmormântarea Majestății Sale Defuncte va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, la 16 decembrie 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău