Mai mulți militari ucraineni sunt pregătiți de armata germană pe a putea opera sistemele Gepard

  • 19 Iulie 2022 12:40
Mai mulți militari ucraineni sunt pregătiți de armata germană pe a putea opera sistemele Gepard

Potrivit ziarului german Lübecker Nachrichten, cel puțin 100 de militari ucraineni sunt instruiți în prezent de armata germană (Bundeswehr) pentru a putea opera sistemele de apărare antiaeriană de tip Gepard, scrie defenseromania.ro.

Analiștii militari ucraineni ai publicației DefenseExpress au analizat informațiile publicate de ziarul german, precizând că cei aproximativ 100 de militari ucrainei care se află acum în Germania ar fi suficienți pentru a putea opera 30 sisteme de apărare antiaeriană de tip Gepard.

Publicația Army Recognition amintește că ziarul german Die Welt a precizat, pe 20 mai 2022, că este de așteptat ca Ucraina să primească din Germania primele 15 sisteme de apărare antiaeriană de tip Gepard, aflate în prezent inventarul militar al armatei germane.

Pentru prima dată, posibilitatea ca acest timp de sisteme de apărare antiaeriană să fie oferite Ucrainei, care au fost retrase din dotarea Bundeswehr (armata germană), a fost menționată la începutul lunii aprilie.

Câteva săptămâni mai târziu, în urma discuțiilor primei întâlniri a miniștrilor apărării și a oficialilor militari de rang înalt din țărilor membre NATO, la Baza Aeriană Ramstein, Germania a confirmat oficial că este pregătit să ofere Ucrainei mai multe sisteme antiaereiene autoropulsate de tip Gepard.

După acest anunț, la sfârșitul lunii iunie, a venit și o primă veste proastă. Berlinul a confirmat că pur și simplu Bundeswehr nu dispune de suficientă muniție de calibrul 35x228 mm pentru aceste sisteme.

Dar, săptămâna trecută, cotidianul german Spiegel a relatat ca problema a fost rezolvată. Prin urmare, guvernul german, conform informațiilor publicației germane, a apelat la un producător de muniție din Norvegia și intenționează să încheie un contract pentru o cantitate suficientă de muniție.

Dacă contractul va fi încheiat, primele sisteme Gepard ar trebui să ajungă în Ucraina până la sfârșitul lunii iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău