Mai mulți europarlamentari cer eliminarea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova

  • 17 Noiembrie 2022 13:28
Mai mulți europarlamentari cer eliminarea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a anunțat astăzi, 17 noiembrie, că a transmis o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe care a co-semnat-o alături de alți 106 europarlamentari, în care a cerut un acord bilateral pentru eliminarea tarifelor de roaming dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani, peste 2,4 milioane de cetățeni din Republica Moldova au călătorit de peste nouă milioane de ori în UE. „Eliminarea tarifelor de roaming trebuie să fie un pas firesc care va aduce un avantaj concret și imediat cetățenilor Republicii Moldova, precum și cetățenilor UE care călătoresc în Moldova. La începutul anului, România și Moldova au eliminat tarifele de roaming. Acordul bilateral cu UE va elimina tarifele de roaming cu toate țările Uniunii Europene”, a scris Mureșan.

El a adăugat că țara noastră este o țară candidată la Uniunea Europeană care “realizează progrese impresionante în implementarea reformelor necesare integrării europene - deși este constant șantajată pentru acest lucru de către Federația Rusă”.

„Acordul privind eliminarea tarifelor de roaming va fi un nou semnal puternic privind continuarea integrării europene a Republicii Moldova”, a conchis Mureșan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-0,04
Ninsoare
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sun
-2
Mon
-1
Tue
-2
Wed
-1
Thu
-1
Arhivă Radio Chișinău