Mai mulți copii din Republica Moldova erau internați în spitalul din Kiev în momentul în care acesta a fost lovit de rachete rusești

  • 17 Iulie 07:59
Mai mulți copii din Republica Moldova erau internați în spitalul din Kiev în momentul în care acesta a fost lovit de rachete rusești

La spitalul de copii din Kiev, care a fost atacat săptămâna trecută cu rachete rusești, se aflau și copii din R. Moldova, dintre care unul se afla pe masa de operație chiar în momentul bombardamentului, a informat vice-prim-ministra pentru integrare europeană Cristina Gherasimov, care a efectuat o vizită la Kiev. Ea a precizat că, din fericire, copilul a supraviețuit și se află în continuare în grija medicilor.

La Kiev, Cristina Gherasimov a adus un omagiu victimelor atacurilor rusești. Ea a scris într-un mesaj că a mers la locul unde statul agresor a ucis zeci de oameni și a rănit sute de copii, părinți și medici - de facto, a lovit în inima societății ucrainene.

Cristina Gherasimov scris că a rămas „profund marcată de atacul Rusiei asupra celui mai mare spital pentru copii din Kiev, Ohmatdit. Racheta rusească a distrus complet secția de terapie intensivă, în total fiind avariate 24 de departamente, dintre care zece secții de chirurgie și cinci secții de oncologie.  Peste 600 de pacienți, copii care suferă de boli incurabile, se tratau în acel moment în spital, inclusiv copii din Republica Moldova.

Acest atac este o mostră cumplită a cinismului celor pentru care nu mai există nimic sfânt, nici măcar viața unor copii nevinovați. Atrocitățile asupra tuturor ucrainenilor trebuie să se oprească, iar crimele de război trebuie judecate”.

Citiți și:

Rachetele rusești au lovit unul din cele mai importante spitale de copii din Europa, aflat în Kiev

„Probabilitate ridicată” ca spitalul pentru copii din Kiev să fi fost „lovit direct” de o rachetă rusească (ONU)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău