Mai mulți angajați ai oficiilor teritoriale Bălți, Glodeni și Fălești a Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei au anunțat că intră în grevă

  • 15 Martie 2021 17:40
Mai mulți angajați ai oficiilor teritoriale Bălți, Glodeni și Fălești a Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei au anunțat că intră în grevă

Mai mulți angajați ai oficiilor teritoriale Bălți, Glodeni și Fălești a Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei au anunțat că intră de astăzi, 15 martie, în grevă. Aceștia protestează împotriva unui plan anticriză, anunțat de conducerea întreprinderii, și care presupune reducerea zilelor de muncă, inclusiv reducerea salariilor pentru muncitori. Într-o intervenție la un post de televiziune local, angajații mai multor filiale Poșta Moldovei au cerut demisia directorului general interimar al Î. S. Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia.

Ulterior, administrația întreprinderii a menționat într-un comunicat că aceste acțiuni au fost luate în scopul optimizării și reorganizării proceselor tehnologice, pentru a eficientiza și reduce cheltuielile, precum și pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, reieșind din constatările Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

”Menționăm că optimizarea proceselor operaționale în cadrul oficiilor poștale este o decizie temporară”, se mai arată în același comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău