Mai mulți angajați ai INI, suspendați din funcție după ce au anunțat că susțin Guvernul Sandu. Andrei Năstase nu a fost lăsat să intre în instituție de către Alexandru Pânzari

  • 12 Iunie 09:35
Mai mulți angajați ai INI, suspendați din funcție după ce au anunțat că susțin Guvernul Sandu. Andrei Năstase nu a fost lăsat să intre în instituție de către Alexandru Pânzari Unimedia

Mai mulți angajați ai Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații s-au trezit în această dimineață cu mascați la serviciu și au aflat că au fost suspendați din funcție.

Potrivit unimedia.md, ei spun că acest lucru s-a întâmplat după ce ieri și-au anunțat susținerea față de Guvernul Sandu și că se supun noii conduceri. „Am poziția mea civică. Mi s-a incriminat că mi-am expus părerea fiind funcționar public. Dar am făcut-o în timpul meu liber, mi-am expus poziția civică. Mi-au zis să depun raportul și să plec”, a declarat Iurie Tașcu, angajat al sectorului 6.

La fața locului s-a aflat și Andrei Năstase, desemnat ministru de Interne în cadrul Guvernului Maia Sandu, care a încercat să intre în sediul INI, însă nu a fost lăsat să intre de către Alexandru Pînzari, șeful Inspectoratului General de Poliție în cadrul Guvernului Filip, susținut de PD, la un moment dat având loc îmbrânceli între cei doi. „Nu intervin mai mult din simplu motiv că se urmărește escaladarea situației, inclusiv reținerea mea și dlui Gheorghe Balan”, a afirmat Andrei Năstase. 

Alexandru Pînzari a declarat că a fost demarată o anchetă de serviciu și au fost suspendați din funcție șase colaboratori ai Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații.

„Să vorbim rațional . Ieri ați văzut declarațiile. A fost inițiată o anchetă se serviciu, au fost suspendați din funcție”, spune Pînzari, potrivit TV8.md

Menționăm că și Biroul colonelului Anatolie Macovei, cel care ieri a spus că va accepta autoritatea Parlamentului și se va sobordona noului Guvern, ar fi fost percheziționat în această dimineață. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Naţională
Meteo Chişinău
28,03 °C
cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,1 m/s
Sun
25 °C
Mon
23 °C
Tue
23 °C
Wed
23 °C
Thu
21 °C

Curs oficial BNM 25 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău