Mai multe zone din SUA, în fața amenințării unei „bombe ciclonice”

  • 13 Martie 2019 10:32
 Mai multe zone din SUA, în fața amenințării unei „bombe ciclonice”

O furtună violentă de zăpadă, numită de meteorologi o „bombă ciclonică”, va lovi, în orele următoare mai multe zone din SUA. Furtuna va aduce un vânt neobișnuit de puternic, de până la 110 km/oră, asemănător uraganelor, viscol și inundații, scrie CNN.

„Bomba ciclonică” se formează atunci când apare o scădere bruscă a presiunii atmosferice, de cel puțin 24 de milibari, în decurs de 24 de ore. Furtuna de zăpadă produsă de acest fenomen rar va lovit zone din Munții Stâncoși, Marile Câmpii Centrale și de Nord, precum și state din nordul Americii, precum Dakota de Nord și de Sud, Minnesota, Wisconsin sau Michigan. Vor fi afectate și zone din Colorado, Wyoming și Nebraska.

Autoritățile au emis avertizări de călatorie și le recomandă oamenilor să rămână în case: „Vă rugăm să anulați orice planuri de călătorie miercuri după-amiaza și seara și să urmăriți informările ulterioare”.

„Viscolul puternic va reduce vizibilitatea la zero și va crea condiții de călătorie extrem de periculoase. De asemenea, este posibil să se producă și pene de curent”, a transmis National Weather Service.

Peste 1.000 de zboruri au fost deja anulate miercuri, cele mai multe de pe Aeroportul din Denver, iar sute de școli au fost închise din cauza condițiilor meteo severe.

Potrivit CNN, peste 70 de milioane de americani vor fi afectați de efectele bombei ciclonice, în condițiile în care meteorologii de așteaptă inclusiv la inundații de proporții, cauzate de temperaturile ridicate, care vor topi rapid zăpada depusă.

sursa: digi 24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău