Mai multe taxe locale în capitală au fost majorate

  • 06 Iulie 2016 09:18
Mai multe taxe locale în capitală au fost majorate

Consiliul Municipal Chișinău a decis majorarea mai multor taxe locale. Au fost majorate taxele pe care le plătesc proprietarii de gherete; de stații PECO și săli de jocuri de noroc.

La propunerea consilierilor Partidului Socialiștilor, pentru fiecare pompă stațiile PECO din municipiu vor plăti 21 de mii de lei, în comparație cu 10 mii de lei până acum. Potrivit consilierilor PSRM, în municipiu sunt 215 stații PECO, numărul prevăzut în planul urbanistic fiind depășit considerabil. În opinia acestora, creșterea taxelor va demotiva apariția haotică a benzinăriilor în oraș.

Consilierii socialiști au mai propus majorarea taxelor pentru sălile de jocuri de noroc de la 100 de mii de lei la 190 de mii de lei. Potrivit lor, în municipiu există circa 160 de săli de jocuri de noroc, iar odată cu majorarea acestor taxe, veniturile la buget urmează să crească cu aproximativ 15 milioane de lei, bani care urmează a fi redirecționați către instituțiile de învățământ.

La propunerea consilierilor Blocului Electoral Platforma Populară-Iurie Leancă, au fost majorate taxele pentru funcționarea unităților comerciale ambulante. Astfel, proprietarii de gherete, tonete și alte unități de comerț, cu excepția veceurilor publice, vor achita taxe duble. Până la dublarea taxelor, municipalitatea încasa peste 1,8 milioane de lei din comerțul ambulant.

Deocamdată nu este clar de când urmează să intre în vigoare noile taxe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău