Mai multe școli din Chișinău și din regiunea transnistreană au primit donații de laptopuri, cu sprijinul UNICEF

  • 05 Iulie 12:40
Mai multe școli din Chișinău și din regiunea transnistreană au primit donații de laptopuri, cu sprijinul UNICEF

Peste 600 de laptopuri, în valoare de aproape jumătate de milion de dolari, procurate cu suportul UNICEF și al Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii, vor fi donate mai multor instituții de învățământ din Chișinău și din regiunea transnistreană.

Laptopurile au fost transmise celor opt școli cu predare în limba romană din stânga Nistrului și la 11 instituții din Chișinău, inclusiv Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică și Institutului Național pentru Educație și Leadership.

Reprezentanta de țară UNICEF în Republica Moldova, Maha Damaj, a menționat la evenimentul de donație că această inițiativă reprezintă un angajament continuu din partea UNICEF pentru a spori oportunitățile educaționale pentru toți copiii din Republica Moldova, transmite IPN.

Ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a subliniat că acest efort face parte dintr-o serie amplă de activități de modernizare a instituțiilor de învățământ, concentrate în special pe asigurarea cu echipamente digitale.

În ultimii doi ani, cu suportul UNICEF și Uniunii Europene, peste 10 mii de laptopuri au fost livrate în școli, iar până la finele anului vor mai fi procurate computere în valoare de 25 de milioane de dolari, a mai spus ministrul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Tue
28
Wed
30
Thu
30
Fri
31
Sat
31
Arhivă Radio Chișinău