Sistem performant de supraveghere video la frontiera moldo-ucraineană ce va permite schimbul online a datelor între ambele state

  • 14 Martie 2019 10:57
Sistem performant de supraveghere video la frontiera moldo-ucraineană ce va permite schimbul online a datelor între ambele state

Mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-ucrainene vor dispune de sisteme performante de supraveghere video, cu posibilitatea înregistrării automatizate a plăcuțelor de înmatriculare, informează MOLDPRES.

În Republica Moldova, de aceste dotări vor beneficia posturile Otaci, Criva, Tudora și Vulcănești, iar pe partea ucraineană sunt vizate posturile Moghiliov-Podolsk, Mamaliga, Starokazacie, Vinogradovka și Platonovo.

Totodată, va fi supus modernizării și Centrul de monitorizare și prelucrare a datelor din cadrul Serviciului Vamal. Acțiunile vor realizate în cadrul unui proiect ce urmează a fi implementat de Organizația Mondială pentru Migrație în Moldova. Bugetul proiectului este de 4,44 mln euro, dintre care peste 3,5 mln euro sunt oferiți de UE, iar 888 mii euro constituie cofinanțarea Guvernelor Republicii Moldova și Ucrainei.

Potrivit proiectului, sistemul de supraveghere video va dispune de o serie de funcționalități avansate precum citirea plăcuțelor de înmatriculare, monitorizarea timpului de perfectare de către fiecare autoritate prezentă în post sau prelucrarea datelor privind masa și dimensiunile autocamioanelor. 

Suplimentar, sistemul va permite schimbul online a acestor date între serviciile vamale ale ambelor state.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău