Mai multe posturi TV au fost amendate pentru încălcarea legislației electorale

  • 08 Iunie 2018 12:36
Mai multe posturi TV au fost amendate pentru încălcarea legislației electorale

Mai multe porturi de televiziune au fost amendate vineri, 8 iunie, de Consiliul Coordonator al Audiovizualului pentru încălcarea legislației electorale.

După cum informează Ziarul Național, postul de televiziune Jurnal TV a fost amendat de CCA cu 25 de mii de lei, iar Accent TV și NTV Moldova - cu câte 15 mii de lei. La fel, pentru încălcarea legii electorale, RTR Moldova a fost amendat cu 10 mi de lei, iar TVC21 cu cinci mii de lei.

CCA a atenționat Compania „Teleradio Moldova”, iar „Pro TV” a fost avertizată pentru că ar fi dat pe post declarația soției unuia dintre candidați în ziua alegerilor din 3 iunie.

Tot astăzi, CCA a amendat cu 85 de mii de lei postul de televiziune RTR Moldova, care a transmis în direct, pe 9 mai curent, parada militară de la Moscova.

Potrivit CCA, acest post de televiziune a încălcat repetat prevederile Codului Audiovizualului care interzic difuzarea emisiunilor care au conținut informativ, analitic, militar și politic din statele care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, inclusiv din Federația Rusă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău