Mai multe organizații teritoriale ale PCRM PĂRĂSESC formațiunea

  • 08 Februarie 2016 14:41
Mai multe organizații teritoriale ale PCRM PĂRĂSESC formațiunea

Mai multe organizații teritoriale ale PCRM au declarat că părăsesc formațiunea și aderă la PSRM.

O declarație în acest sens a făcut luni, 8 februarie, în cadrul unei conferințe de presă primarul comunei Bilicenii Noi din raionul Sângerei, Ion Orlovschii, care a menționat că  este vorba de membrii comitetelor raionale ale comuniștilor din Ștefan-Vodă, Ialoveni, Strășeni, Ungheni, Fălești, Glodeni, Drochia, precum și din mun. Chișinău.

De asemenea, potrivit lui Orlovschi, la PSRM aderă și o serie de conducători ai organizațiilor teritoriale primare, consilieri raionali, orășenești și sătești ale Partidului Comuniștilor.

Aceștia își motivează decizia prin faptul că în ultima perioadă acțiunile conducerii PCRM au fost mai mult formale, iar părerea organizațiilor teritoriale de partid nu erau luate în considerație.

Cu o reacție a venit și liderul socialiștilor, Igor Dodon, care nu a ratat ocazia să critice pe rețelele de socializare Partidul Comuniștilor de faptul că a renunțat să lupte împotriva oligarhiei și a trădat promisiunile electorale.

„Din PCRM a rămas numai denumirea și liderul. A rămas forma. Iar conținutul e total diferit de ce a fost în 2001. Toată lumea înțelege astăzi acest fapt”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

Solicitați de Radio Chișinău, reprezentanți ai PCRM au declarat că vor veni ulterior cu o reacție la declarațiile primarul comunei Bilicenii Noi, Ion Orlovschii.

Declarația a fost semnată de aproximativ 500 de membri PCRM din 8 raioane ale țării și din mun. Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
24,24
Cer fragmentat
Umiditate:60 %
Vint:5,14 m/s
Wed
17
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Arhivă Radio Chișinău