Mai multe instrumente pentru a menține calitatea și reputația vinului. R.Moldova a devenit membră a OriGIn

  • 27 Aprilie 2018 13:00
Mai multe instrumente pentru a menține calitatea și reputația vinului. R.Moldova a devenit membră a OriGIn

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) a devenit membru al Organizației pentru o Rețea Internațională de Indicații Geografice (OriGIn) cu sediul la Geneva.

Potrivit agenției INFOTAG, directorul ONVV, Gheorghe Arpentin, a spus că, prin intermediul acestei rețele globale, Moldova va avea acces la cele mai bune practici internaționale din domeniu.

„Aderând la această platformă, vom fi la curent cu toate schimbările din legislația țărilor în care exportăm vinuri și divinuri certificate cu indicație geografică protejată (IGP). OriGIn este un instrument eficient pentru a depista cazurile de falsificare a produselor IGP pe piețele externe", a menționat el. 

OriGIn este portavocea a 500 de producători de produse cu IGP și instituții cu atribuții directe în domeniul indicațiilor geografice din 40 de state. Alături de ONVV, la organizația internațională au aderat și Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Valul lui Traian", „Codru", „Ștefan Vodă" și „Divin".

Specialiștii afirmă că ONVV va avea acum mai multe instrumente pentru a menține calitatea și reputația Vinului Moldovei cu indicație geografică protejată.

Potrivit lor, important este și faptul că produsele vitivinicole moldovenești certificate cu IGP vor avea parte de mai multă vizibilitate, OriGIn promovând interesele membrilor săi la nivel de foruri regionale și internaționale: Organizația Mondială a Comerțului, Uniunea Europeană, Organizația Internațională pentru Proprietate Intelectuală etc.
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău