Mai multe instituții publice, printre care clădirile Parlamentului și a Președinție, vor fi reconectate la sistemul centralizat de termoficare

  • 12 Septembrie 2022 10:37
Mai multe instituții publice, printre care clădirile Parlamentului și a Președinție, vor fi reconectate la sistemul centralizat de termoficare

Termoelectrica S.A. anunță că este în proces de finalizare a procedurilor de reconectare, prin semnarea contractelor de furnizare a serviciilor de termoficare cu 12 instituții publice, printre care edificiile Parlamentul, Președinția, Comisia Electorală Centrală, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și altele.

„Acțiunea vine în contextul asigurării securității energetice a statului, prin micșorarea consumului de gaze naturale la nivel de țară și majorarea utilizării resurselor energetice alternative, inclusiv având în vedere asigurarea eficienței energetice și producerea energiei termice și electrice în cogenerare. Menționăm că complexul clădirilor instituțiilor publice respective dispun de tot echipamentul termotehnic necesar pentru consum de energie termică în cadrul Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică. Astfel, clădirile sunt asigurate cu puncte termice individuale moderne și automatizate, cu control de la distanță și cu posibilitatea de reglare automată a temperaturii în funcție de parametrii setați și doriți, inclusiv în funcție de temperatura aerului exterior, ceea ce asigură un grad înalt de eficiență energetică”, se arată în nota informativă a Termoeletrica.

Lucrările necesare privind reconectarea instituțiilor publice respective la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) au fost executate în cadrul Proiectului Îmbunătățirea a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (PIASACET I), Pachetul: Reconectarea instituțiilor publice la SACET Chișinău. Pachetul respectiv a presupus instalarea Punctelor Termice Individuale și reconstrucția rețelelor termice aferente pentru reconectarea la SACET a 44 instituții publice, printre care și cele menționate.

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău