Mai multe instituții de învățământ urmează a fi reparate și renovate

  • 15 Martie 2017 09:47
Mai multe instituții de învățământ urmează a fi reparate și renovate

Mai multe instituții de învățământ urmează a fi reparate și renovate în 2017. Potrivit unui proiect de hotărâre, care urmează a fi examinat în ședința de miercuri, 15 martie, a Cabinetului de Miniștri, este vorba de cinci licee și un gimnaziu. În acest scop urmează a fi alocați circa 100 de milioane de lei, bani oferiți sub formă de împrumut de Banca Mondială.

Proiectul urmează să fie implementat de administrațiile publice locale din fiecare raion și va fi monitorizat de reprezentanții Ministerului Educației. Sumele vor fi alocate pentru schimbarea rețelelor electrice, a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, dar și pentru construcția stațiilor de epurare și a centralelor electrice.

În acest an urmează a fi reparat Liceul Teoretic "Meșterul Manole" din cumuna Sălcuța, raionul Căușeni, liceul "Mihai Eminescu" din satul Sipoteni, raionul Călărași, liceul "Lucian Blaga" din orașul Iargara, Leova, liceul "Vasile Pîrvan" din comuna Gotești, Cantemir, liceul "Silvian Lucaci" din orașul Costești, Râșcani, dar și gimnaziul "Alexandru cel Bun" din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău