Mai multe ilegalități, depistate la frontiera de nord a țării în cadrul unui control inopinat

  • 05 Septembrie 2021 18:22
Mai multe ilegalități, depistate la frontiera de nord a țării în cadrul unui control inopinat
Foto: IGPF

Contrabandă, neglijență față de atribuțiile funcționale și prezență la serviciu în stare de ebrietate sunt activitățile ilegale înregistrate noaptea trecută la frontiera de nord a R.Moldova, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră. Incidentele au fost deconspirate de către noua conducere a Direcției regionale Nord ca urmare a unor verificări inopinate.

„În timpul vizitei la Sectorul Poliției de Frontieră Larga, șeful interimar al Direcției a observat un mijloc de transport ce se deplasa, cu luminile stinse, dinspre linia de frontieră. Operativ, a fost dispusă stoparea și verificarea acestuia. Vehiculul a fost găsit abandonat în satul Cotelea, raionul Briceni. Conform procedurilor legale, la fața locului a intervenit echipa de documentare a cazului sub aspectul de contrabandă, deoarece mijlocul de transport era plin cu marfă și existau dovezi că a trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană. Până la venirea autospecialei pentru preluare și transportare la sediul Sectorului din apropiere, vehiculul a fost sigilat și lăsat sub supravegherea angajaților Poliției de Frontieră”, se arată în nota informativă a instituției.

După două ore de la încheierea cercetărilor primare, patrula a raportat dispariția mijlocului de transport. În aceste condiții, pe numele celor patru polițiști de frontieră vor fi inițiate documentări penale pentru neglijență. 

Totodată, a fost depistat un angajat al Poliției de Frontieră care se afla la serviciu în stare de ebrietate, având o concentrație de 0.51 mg alcool în aerul respirat. Acesta va fi cercetat în cadrul unei anchete de serviciu.

Potrivit IGPF, aceste controale inopinate vor deveni un obicei până vor înceta încălcările.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău