Mai multe hectare de culturi agricole au fost nimicite de flăcări în ultimele 24 de ore

  • 17 Iulie 2023 10:24
Mai multe hectare de culturi agricole au fost nimicite de flăcări în ultimele 24 de ore

Conform datelor IGSU, pe data de 16 iulie, mai multe hectare de culturi agricole și vegetație uscată au fost nimicite de flăcări, iar angajații IGSU au intervenit în 36 cazuri pentru stingerea focarelor de ardere, care au fost înregistrate în raioanele R. Moldova.

Astfel, în după miaza zilei de ieri,  16 iulie, pompierii au fost solicitați pentru a stinge un lan de grâu afectat de flăcări în apropierea satului Cernoleuca, raionul Dondușeni. În urma arderii au fost nimicite 7 hectare de grâu din terenul cu suprafața totală de 38 hectare.

În seara zilei de 16 iulie, pompierii au intervenit și în raionul Hâncești în apropierea satului Buțeni. Potrivit datelor înregistrate o combină de balotare a luat foc în timpul efectuării lucrărilor agricole într-un lan cu suprafața totala de 50 hectare. În urma incendiului, focul a distrus în totalitate un tractor de model KLA cu o combină de balotare, dar și 5 hectare de miriște uscată cu 20 baloți de paie.

Tot, în raionul Comrat, localitatea Dezghingea pompierii au stins 35 hectare de miriște uscată.

În acest context, IGSU îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor, mai ales, în perioada caniculară și în condiții de umiditate redusă.

Mai mult, angajații sectorului agricol sunt rugați să nu alimenteze tehnica agricolă cu carburanți și lubrifianți pe teritoriul terenurilor agricole, iar fumatul este strict interzis.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău