Mai multe evenimente culturale vor fi organizate la Chișinău cu prilejul Zilei Culturii Naționale

  • 11 Ianuarie 2022 18:38
Mai multe evenimente culturale vor fi organizate la Chișinău cu prilejul Zilei Culturii Naționale

O serie de evenimente culturale vor fi organizate la Chișinău cu prilejul Zilei Culturii Naționale, marcată la data de 15 ianuarie, de ziua de naștere a Poetului Național Mihai Eminescu.

Pe 14 și 15 ianuarie, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Biblioteca municipală „B.P.Hașdeu” din Chișinău lansează volumele „Opera Omnia. I.L.Caragiale” - ediția a II-a; Poezie Europeană Contemporană, antologie de Valeriu Stancu; Sergiu Matei Nica. Scrieri, 2 volume; Pan Halipa. Scrieri, ediție de Mihai Papuc și Ion Negrei; Grigore Alexandrescu. Scrieri; Alexandru Odobescu. Scrieri.

Pe 15 ianuarie va avea loc un concert de muzică folk pe versuri de Mihai Eminescu susținut de cantautorii  Maria Mocanu, Anatol Rudei și Victor Buriuană și recital de poezie susținut de elevii liceului „Mihai Eminescu” din Chișinău, la Biblioteca municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău.

Manifestarea omagială Al meu nume o să-l poarte... se va desfășura la Centrul Academic Internațional „Eminescu” din Chișinău, pe data de 15 ianuarie 2022.

Un recital de pian și voce susținut de soprana Alexandra Coman și pianistul Iosif Ion Prunner va avea loc la Palatul Republicii din Chișinău pe data de 15 ianuarie, ora 15.00. Evenimentul va include creații ale unor compozitori români de pe ambele maluri ale Prutului.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
36,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:1,54 m/s
Sun
31
Mon
33
Tue
34
Wed
33
Thu
31
Arhivă Radio Chișinău