Mai multe evenimente culturale vor fi organizate la Chișinău cu prilejul Zilei Culturii Naționale

  • 11 Ianuarie 2022 18:38
Mai multe evenimente culturale vor fi organizate la Chișinău cu prilejul Zilei Culturii Naționale

O serie de evenimente culturale vor fi organizate la Chișinău cu prilejul Zilei Culturii Naționale, marcată la data de 15 ianuarie, de ziua de naștere a Poetului Național Mihai Eminescu.

Pe 14 și 15 ianuarie, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Biblioteca municipală „B.P.Hașdeu” din Chișinău lansează volumele „Opera Omnia. I.L.Caragiale” - ediția a II-a; Poezie Europeană Contemporană, antologie de Valeriu Stancu; Sergiu Matei Nica. Scrieri, 2 volume; Pan Halipa. Scrieri, ediție de Mihai Papuc și Ion Negrei; Grigore Alexandrescu. Scrieri; Alexandru Odobescu. Scrieri.

Pe 15 ianuarie va avea loc un concert de muzică folk pe versuri de Mihai Eminescu susținut de cantautorii  Maria Mocanu, Anatol Rudei și Victor Buriuană și recital de poezie susținut de elevii liceului „Mihai Eminescu” din Chișinău, la Biblioteca municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău.

Manifestarea omagială Al meu nume o să-l poarte... se va desfășura la Centrul Academic Internațional „Eminescu” din Chișinău, pe data de 15 ianuarie 2022.

Un recital de pian și voce susținut de soprana Alexandra Coman și pianistul Iosif Ion Prunner va avea loc la Palatul Republicii din Chișinău pe data de 15 ianuarie, ora 15.00. Evenimentul va include creații ale unor compozitori români de pe ambele maluri ale Prutului.  

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,06 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău