Mai multe bucăți de dronă rusească au fost găsite în comuna Plauru din Tulcea, anunță Ministerul Apărării de la București

  • 24 Septembrie 16:59
Mai multe bucăți de dronă rusească au fost găsite în comuna Plauru din Tulcea, anunță Ministerul Apărării de la București

Mai multe fragmente de dronă rusească de tip Geran 2 au fost găsite, marți, 24 septembrie, în afara perimetrului locuit al comunei Plauru, în județul Tulcea, a anunțat MApN, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

„Forțe ale Ministerului Apărării Naționale au continuat acțiunile de căutare a unor eventuale fragmente de dronă căzute pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate, în ultimele săptămâni, de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina”, anunță MApN, potrivit Digi24

Potrivit instituției, „specialiști din MApN și SRI au cercetat o zonă aflată la sud de localitatea Plauru, județul Tulcea, unde a fost semnalată existența unor fragmente de dronă”.

Potrivit sursei citate, aria cercetată este situată în afara perimetrului locuit al comunei Plauru, nefiind afectate elemente de infrastructură. Totodată, MApN subliniază că rămășițele respective provin „de la o dronă rusească de tip Geran 2”.

„Acestea au fost ridicate în vederea expertizării, conform procedurilor legale. Ministerul Apărării Naționale reiterează mesajul ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, a mai transmis sursa citată.

MApN nu a precizat când ar fi ajuns rămășițele de dronă în zonă, însă anunțul vine după ce, pe 9 septembrie, alte fragmente de dronă au fost găsite în localități din județul Tulcea.

Tot atunci, mai multe drone rusești au pătruns în spațiul aerian al României, ceea ce a dus la o dezbatere și ședinte privind modificarea unei legi care acum nu permite României să doboare dronele rusești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,12 m/s
Wed
20
Thu
20
Fri
21
Sat
22
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău