Mai multe avioane rusești au fost interceptate de forțele NATO după ce s-au apropiat periculos de mult de spațiul aerian al Alianței

  • 29 Aprilie 2022 17:59
Mai multe avioane rusești au fost interceptate de forțele NATO după ce s-au apropiat periculos de mult de spațiul aerian al Alianței

Avioane de luptă ale NATO, staționate în zona Mării Baltice și în zona Mării Negre au intrat în alertă de mai multe ori pe parcursul ultimelor patru zile pentru a urmări și intercepta mai multe avioane rusești care s-au apropiat prea mult de spațiul aerian al Alianței.

Conform unei informări publicate pe site-ul Alianței, radarele NATO au depistat un număr de aeronave neidentificate deasupra Mării Baltice și Mării Negre, din 26 aprilie. Ca răspuns centrele de operațiuni ale NATO din Uedem, Germania și Torrejon, Spania, au lansat misiuni de interceptare și identificare în regiunile lor, transmite DIGI24.

Avioane de luptă din Polonia, Danemarca, Franța și Spania s-au ridicat în aer în mai multe rânduri în zona Mării Baltice, de marți, pentru a proteja spațiul aerian al Alianței.

În regiunea Mării Negre, avioane din România și Regatul Unit au fost trimise spre a investiga avioanele neidentificate care se apropiau de spațiul aerian al Alianței.

„Aliații desfășurați din nordul până-n sudul Europei rămân uniți în sprijinul misiunii de protecție aeriană a NATO. Răspunsul rapid al celor două centre NATO demonstrează pregătirea noastră și capacitatea de a apăra spațiul aerian al alianței 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână și 365 de zile pe an”, a spus General Jorg Lebert.

Avioanele rusești rareori transmit poziția sau altitudinea lor, nu prezintă planuri de zbor și refuză comunicarea cu controlorii de trafic, fapt ce pune în pericol inclusiv avioanele civile. Avioanele interceptate nu au pătruns niciodată, însă, în spațiul aerian al NATO, iar interceptările s-au efectuat în siguranță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău