Mahmoud Abbas cere încetarea escaladării situației în contextul loviturilor aeriene israeliene în Fâșia Gaza

  • 09 August 2018 17:10
Mahmoud Abbas cere încetarea escaladării situației în contextul loviturilor aeriene israeliene în Fâșia Gaza

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a cerut joi încetarea escaladării situației în cea de-a doua zi de lovituri aeriene întreprinse de către Israel în Fâșia Gaza, relatează agenția Xinhua.

''Președintele palestinian a avut convorbiri telefonice internațioanle la toate nivelurile, în scopul de a opri escaladarea situației de către Israel împotriva poporului nostru în Fâșia Gaza'', a indicat agenția palestiniană de presă Wafa, care citează un comunicat al președinției.

Liderul palestinian a avertizat în legătură cu pericolul escaladării, cerând ''o intervenție urgentă și imediată pentru a opri înrăutățirea condițiilor și pentru a preveni creșterea distrugerilor și a instabilității în regiune'', se mai spune în comunicat.

Forțele israeliene au întreprins lovituri aeriene asupra unor poziții în Fâșia Gaza joi dimineața, a declarat o sursă oficială din domeniul securității palestiniene pentru Xinhua. Bombardamentele au vizat centre de antrenament ale brigăzilor militare ale mișcării Hamas și terenuri agricole. Nu s-au înregistrat victime, potrivit sursei.

La rândul său, armata israeliană a indicat într-un comunicat că a bombardat peste 30 de obiective militare din taberele de antrenament ale Hamas și puncte de observație, inclusiv un depozit. Partea israeliană a afirmat de asemenea că forțele sale au distrus 140 de obiective cu caracter strategic ale Hamas începând de miercuri seara, făcând responsabilă mișcarea Hamas de spirala violenței.

Între timp, Brigăzile Al-Qassam, ramura militară a Hamas, au afirmat într-un comunicat că au tras mai multe rachete asupra a două așezări în sudul Israelului și asupra a trei puncte militare în apropiere de granița cu Fâșia Gaza.

Potrivit unor surse israeliene, circa 16 soldați au fost ușor răniți și fațadele mai multor case au fost avariate în atacuri cu lansatoare de grenade.

Cel puțin trei palestinieni au fost uciși și alți 12 răniți în raidurile israeliene întreprinse începând de miercuri.

Tensiunile israeliano-palestiniene au crescut în timp ce o delegație a mișcării Hamas a plecat miercuri din Gaza cu destinația Egipt, precizează Xinhua.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău