Magnatul rus în exil, Mihail Hodorkovski, dat în urmărire internațională de către autoritățile de la Moscova

  • 09 Ianuarie 19:27
Magnatul rus în exil, Mihail Hodorkovski, dat în urmărire internațională de către autoritățile de la Moscova

Un magnat rus în exil a fost plasat pe o listă de urmăriți pentru comentariile sale privind războiul, relatează agenția rusă de știri de stat TASS, citând Ministerul de Interne de la Kremlin, potrivit Sky News.

Mihail Hodorkovski, care este și lider al opoziției, a fost acuzat că a răspândit informații false despre armata rusă după ce a făcut comentarii online despre plățile pentru soldații ruși uciși în războiul din Ucraina.

Un dosar penal a fost deschis atunci împotriva sa în septembrie anul trecut – acuzația este pasibilă de o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, potrivit TASS.

Hodorkovski a petrecut deja un deceniu în închisoare în Rusia, sub acuzații considerate în general drept o răzbunare politică pentru că a contestat regimul lui Vladimir Putin la începutul anilor 2000.

Dar a fost eliberat din închisoare în 2013, după ce a fost grațiat de Putin.

În prezent, el locuiește la Londra și a criticat frecvent războiul lui Putin în Ucraina pe conturile sale de pe rețelele de socializare.

În decembrie anul trecut, Hodorkovski a declarat că Rusia este o „dictatură totalitară în toată regula” și că dorește să „lupte pentru o Rusie guvernată de statul de drept și de pluralismul politic”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău