Magnatul pro-rus fugar Ilan Șor a revenit în Israel (Revista presei)

  • 13 Noiembrie 2023 10:41
Magnatul pro-rus fugar Ilan Șor a revenit în Israel (Revista presei)

După doi ani de guvernare, în condițiile unor crize nemaivăzute până acum, ale unui război în vecinătatea Republicii Moldova și ale unor atacuri hibride asupra statului nostru, a demonizării PAS, din afară și din interior, rezultatele alegerilor nu sunt deloc rele pentru partidul de guvernământ și partida proeuropeană în general, consideră Nicolae Negru de la Ziarul Național. Se putea și mai bine? Sigur, se putea! Despre aceasta ar trebui să se vorbească. Dar, decât isterie răzbunătoare, vorbe generale, autocitări, impresii, frustrări, „catastrofiștii” noștri nu pot spune nimic concret. Potrivit lui Nicolae Negru, în realitate, votul politic arată că partidele proruse au atras doar circa 33 la sută din alegători, iar în Chișinău din 51 de consilieri municipali doar 9 vor reprezenta formațiuni cu certă orientare prorusă.

Chișinăul, indiferent cine l-a administrat, nu e problema cea mai mare,  a avut întotdeauna cu cine se apăra, observă Petru Grozavu în ZDG.  Nici Orheiul, câștigat de o nouă interpusă a lui Șor. Problema cea mai mare, după autor,  e că Găgăuzia a votat candidații lui Șor și avem toate șansele să ne pomenim cu o sucursală a Transnistriei în Sud. Și asta în situația în care Ion Chicu de la PDCM cheamă opoziția anti-PAS să facă front comun împotriva guvernării, iar Rusia se pregătește pentru deschiderea unui coridor militar terestru spre Chișinău, care nu-i exclus să pornească de la Vulcănești. Sau ca în 1991, de la Comrat, conchide ZDG.

„Trădătorii lui Voronin”, în rând după prejudicii. Fostul deputat Anatolie Zagorodnîi, achitat în dosarul deputaților transfugi, cere prejudicii de la stat titrează Anticorupție.md. Portalul scrie că fostul deputat Anatolie Zagorodnîi, scos de sub învinuire în dosarul deputaților transfugi, a acționat în judecată Ministerul Justiției. O cerere în acest sens a fost depusă vineri, 10 noiembrie, la Judecătoria Chișinău. Zagorodnîi solicită „repararea prejudiciului cauzat prin acțiunile ilicite ale organelor de cercetare penală și de anchetă preliminară, ale procuraturii și ale instanțelor judecătorești”, după ce dosarul celor 14 deputați comuniști care au trecut la PDM a fost clasat în luna ianuarie curent, după 3 ani de investigații. Centrul de Investigații Jurnalistice (CIJM) a deconspirat  cum trecerea într-un alt partid le-a îmbunătățit situația financiară a ex-deputaților, în investigația:  „Afacerea cu deputați: cine sunt transfugii gata să voteze candidatul PD la funcția de premier”.

Magnatul pro-rus fugar Ilan Șor a revenit în Israel, anunță Adevărul.  Magnatul pro-rus fugit în Israel Ilan Șor, acuzat de autoritățile din Republica Moldova că a supravegheat o schemă de "cumpărare" a alegătorilor, s-a întors în Israel după ce părăsise această țară, a anunțat duminică un oficial al Interpol. Șor s-a întors în Israel miercurea trecută pe calea aerului, dar oficialii israelieni nu au putut spune unde a fost sau de unde a plecat zborul său, scrie Agerpres. ''Tot ce avem este confirmarea că a aterizat pe aeroportul Ben Gurion, dar nu se știe unde s-a dus sau de unde s-a întors'', a declarat Țentiu pentru televiziunea de stat Moldova-1. Țentiu anunțase anterior că Șor a plecat din Israel marți 6 noiembrie. Oficialul a spus că toate statele membre Interpol au fost rugate să raporteze dacă acesta se află pe teritoriul lor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău