Magistrații vor decide în privința prelungirii arestului la domiciliu pentru Dorin Chirtoacă

  • 11 Septembrie 2017 13:46
Magistrații vor decide în privința prelungirii arestului la domiciliu pentru Dorin Chirtoacă

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, urmează să decidă luni, 11 septembrie, în privința prelungirii măsurii preventive de arest la domiciliu pentru primarul suspendat al Capitalei Dorin Chirtoacă, cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată.

Dorin Chirtoacă a declarat presei că procurorii nu au adus niciun fel de probe noi în dosar care să-l mențină în arest la domiciliu.

„Demersul procurorului este același text. S-a schimbat doar data. Este unul și același text, aceleași cuvinte, aceleași virgule, aceleași sublinieri. Este și același număr de pagini. Asta înseamnă că domnul procurorul a modificat doar datele și dată la printer. Este trasă la xerox, e aceeași hârtie. Ce fel de probe, motive sau circumstanțe noi? Faptul că a schimbat data? Mă îndoiesc că  asta înseamnă probe noi.”

Dorin Chirtoacă este în prezent acuzat în dosarul privind organizarea parcărilor cu plată în Chișinău și se află în arest la domiciliu. După ce dosarul a fost trimis în judecată, instanța a dispus suspendarea lui din funcția din funcția de primar.

Săptămâna trecută, procuratura a anunțat că Dorin Chirtoacă ar putea fi cercetat într-un nou dosar în care este bănuit că ar fi prejudiciat bugetul municipiului Chișinău cu peste 66 de milioane de lei, deoarece la executarea titlurilor judecătorești privind acordarea spațiului locativ unor angajați ai organelor de drept, Primăria a decis să le acorde acestora compensații bănești în loc de locuințe.

Dorin Chirtoacă susține că ambele dosare sunt ilegale și că nu se consideră vinovat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău