Magistrații curții de Apel Chișinău examinează recursul avocaților procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

  • 15 Octombrie 2021 13:22
Magistrații curții de Apel Chișinău examinează recursul avocaților procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

Magistrații curții de Apel Chișinău examinează la această oră recursul avocaților procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, împotriva încheierii magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Și procurorul anticorupție Victor Furtună a contestat luni, 11 octombrie, decizia primei instanțe, prin care a fost dispusă plasarea în arest la domiciliu a procurorului general suspendat, și a cerul plasarea acestuia în izolator, a anunțat Procuratura Anticorupție.

Le sediul instanței protestează mai multe persoane, cu pancarte în mâini, iar în fruntea lor se află deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco.

Alexandr Stoianoglo este cercetat pentru cinci infracțiuni penale comise în perioada anilor 2011 (atunci când deținea funcția de deputat) și 2021 (deținând funcția de procuror general) și anume: abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău