Magistrații au început examinarea dosarului în care este învinuit Chiril Lucinschi

  • 08 Noiembrie 2017 18:40
Magistrații au început examinarea dosarului în care este învinuit Chiril Lucinschi

Magistrații Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Buiucani, au început miercuri, 8 noiembrie, examinarea dosarului în care fostul deputat Chiril Lucinschi este învinuit de fraudă la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. În cadrul primei ședințe au fost audiați trei martori din partea acuzării, transmite IPN.

Procurorul Eugen Rurac a spus, după ședință, că au fost audiate două persoane fizice care au administrat companiile în privința cărora acuzarea a adus probe că erau controlate de Chiril Lucinschi. Al treilea martor a fost ex-președintele Unibank. Eugen Rurac a spus că prin declarațiile făcute astăzi, martorii au confirmat învinuirile care îi sunt  aduse lui Chiril Lucinschi.

„S-a confirmat faptul că Chiril Lucinschi era beneficiarul final și controla aceste companii prin persoane interpuse. Doi din acești martori la etapa de începere a urmăririi penale au fost învinuiți de complicitate la infracțiuni. Însă din analiza probelor și a declarațiilor făcute, s-a constatat că ei nu au beneficiat de mijloace bănești și nu au știut de proveniența lor. Respectiv, a fost dispusă scoaterea de sub urmărire penală a lor și audierea în calitate de martor”, a declarat Eugen Rurac.

La rândul său, Chiril Lucinschi a spus jurnaliștilor că învinuirea de spălare de bani, care îi este adusă, nu a fost confirmată de martori. „Martorii au confirmat că nu am făcut acest lucru. Ultimul martor, de la bancă, a confirmat că da, într-adevăr, creditul a fost luat și a fost stins. A fost legal. Procurorul a spus ceea ce îi convine”, a declarat Chiril Lucinschi.

Chiril Lucinschi a fost reținut pe 25 mai, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. Ex-deputatul este învinuit de spălare de bani, dar și de încălcarea regimului de declarare a averii, tăinuind calitatea sa de proprietar al unei companii despre care se presupune că ar fi fost implicată în frauda bancară. Chiril Lucinschi pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău